22 Окт
Ще превърнем Хасково в чист и зелен град, с много спортни площадки

Ще превърнем Хасково в чист и зелен град, с много спортни площадки

22.10.2019 kmethaskovo.com

Искаме повече контрол от страна на общината по отношение на обществения ред в Хасково, коли паркират в парка и въпреки нашия апел към властите и контролните органи да вземат мерки, нищо не се прави. Казват ни – напишете жалба. Това споделиха жителите на кв. Куба в Хасково пред кандидата за кмет на община Хасково от Коалиция „БСП за България“ Коста Стоев и кандидатите за общински съветници от листата на коалицията.

Безразборното паркиране по улица „Св. св. Кирил и Методий“, което затруднява чистенето на снега през зимата, неугледните паркове, липсата на спортни площадки и пенсионерски клубове откроиха като сериозен недостатък на досегашното управление хората от квартала.

Ще бъда безкомпромисен по отношение на безразборното паркиране на автомобили по главните улици на Хасково и заедно с моя екип съветници ще намерим решение на въпроса, заяви Коста Стоев. Предвидили сме във всеки квартал да има пенсионерски клуб, който е необходим на възрастните хора особено през зимата, добави той.

На поставен въпрос за спорта и спортните бази в Хасково, кандидатът за кмет обясни, че в управленската програма на коалицията има специална точка, която предвижда реновиране на спортните зали в общината, въвеждане на заплата за треньори, така че децата да тренират безплатно. Също изграждане на площадки със спортни уреди на много места в града, дори пред жилищните блокове.

Проблемът с бездомните кучета може да се реши с един постоянен приют за бездомни животни, защото колкото и скъпо да струва, няма по-ценно от човешкия живот, категоричен бе Коста Стоев в отговор на въпрос какво решение може да се намери.

Куба е едни от хубавите квартали, няма съмнение, но трябва да се поддържат зелените площи, както тук, така и в целия град, посочи кандидатът за кмет. Той подчерта, че предстои реконструкция на Кенана и други паркове, които не са поддържани през годините.

Хасково ще стане най-зеленият и чист град, увериха кандидатите за местна власт от БСП в Хасково.

Разгледай галерията със снимки

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Подобни новини

Предстоящи и минали събития
Среща с жителите на село Гарваново
25 Окт

Среща с жителите на село Гарваново

"25.10.2019" - 10:00 Читалище Тодор Велев село Гарваново
Коста Стоев кандидат за кмет на град Хасково